Festeavgift 2018

I disse dager sendes det ut festeavgifter på gravsteder ved kirkegårdene i Nome kommune, med betalingsfrist 20.04.2018. Har du spørsmål? Få informasjon og tips her:

Satsen for festeavgiften er kr. 150,- pr. år. pr. grav. Festeavgiften betales for 15 år.
(Dvs. kr. 2250,- pr. grav i 15 år)

Festeavgift betales for graver hvor frigravperioden har opphørt.
Det må også betales festeavgift for reserverte graver.

Et gravsted kan bestå av flere graver. Det er vanlig å ha 2 graver under en gravstøtte, i enkelte tilfeller er det flere graver.

Kontakt kirkevergen, Mona Halsvik, dersom du har spørsmål vedrørende festeavgift på tlf. 35 94 62 62.

For mer informasjon, se vår brosjyre: Gravferd i Nome kommune 2018

Vanlige spørsmål og svar:

Festeavgiften blir sendt til den personen som står oppført som ansvarlig fester – til den adressen som står oppført i folkeregisteret.
I noen tilfeller vil det står en kode "F2" "F3". Denne koden kommer fra forsystemet Ecclesia og har ikke innvirkning på det som er sendt ut.

Jeg har fått festeavgift på kr. 4500,- - det må være feil, fordi jeg har bare en gravstøtte?
Under en gravstøtte, er det ofte flere graver. I ditt tilfelle er det to graver. Så fakturaen er riktig.

Jeg har fått festeavgift og jeg ønsker å slette gravstedet?
Dersom du ønsker å slette gravstedet må dette gjøres skriftlig til oss. Vi anbefaler at du tar en prat med de andre i familien først, slik at alle er informert om at gravstedet blir slettet og gravstein blir fjernet. Det er kun ansvarlig fester som kan bestemme at gravstedet skal slettes.

Jeg har fått festeavgift og jeg skjønner ikke hvorfor jeg er satt opp som fester?
Bakgrunnen for dette er mest sannsynlig at du har hatt ansvar for en begravelse til en nær slekning og du har skrevet under på at du er ansvarlig fester for dette gravstedet (Gjøres gjennom begravelsesbyrå).
Den avdøde har kanskje vært fester til flere gravsteder. Da setter vi opp automatisk deg. De siste årene har vi sendt ut brev til alle nye festere, i etterkant av gravferd, med informasjon om at du er satt opp som fester, for å få ryddet opp i dette. Veldig bra at du tar kontakt. Er det naturlig at det er andre som bør være ansvarlig for gravstedet? Du har kanskje tips på hvem som det er naturlig å henvende seg til?

Jeg har fått festeavgift på 3 gravsteder og ønsker å slette 2 av dem?
Dersom du ønsker å slette to av gravstedene, ber vi deg om å skrive dette skriftlig til oss. Oppgi hvilke gravsted du ønsker å slette samt hvilket gravsted du ønsker å beholde. Send gjerne med fakturaen i retur. Vi tilbakefører fakturaen du har fått og lager ny på det ene gravstedet du ønsker å beholde.

Jeg har fått festeavgift og lurer på om det er mulighet for en nedbetalingsplan?
Ja, i enkelte tilfeller tillater vi dette.

Jeg har fått festeavgift, men disse gravene tilhører ikke meg?
Dette kan skje. Vi ber da om å få oppgitt hvem som det er naturlig å kontakte.
Vi tilbakefører fakturaen og sender ny til den som fra nå av skal være ansvarlig fester for gravstedet.

Mandag, 16 Juli 2018

Cathrine Friberg, trosopplærer & ungdomsarbeider
Tlf: 93 42 01 28. E-post: cathrine.friberg@nome.kirken.no

Søndag 22. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Felles for begge sokn. Dåp.
Onsdag 25. Juli,
19:00 Sommerkonsert i Romnes kirke
Velkommen til sommerkonsert i Romnes kirke med Heddal Ensemble og familie Isaacs. Andakt ved Hellek Sannes. Islandske folketoner og klassisk musikk.
Søndag 29. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Olsok. Felles gudstjeneste for begge sokn. Nattverd.
Søndag 5. August,
11:00 Friluftsgudstjeneste ved Lunde sluse
Velkommen til friluftsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 12. August,
12:00 Fellesgudstjeneste - Kilen kapell
Velkommen til felles gudstjeneste for Lunde og Flåbygd, Holla og Helgen, Kviteseid, og Seljord sokn. Ta med mat og drikke til felles samling etter gudstjenesten.
Søndag 19. August,
17:00 Allsang på slusa - Lunde sluseamfi
Velkommen til den store sommerkonserten "Allsang på slusa"! Årets artister er: Olav Ajer m/band, Elisabeth Løvskeid, Tony Carey, Lunde kammerkor, Lunde Barne- og Minigospel. Arrangør: Lunde og Flåbygd sokneråd.
Søndag 26. August,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd.
Søndag 2. September,
Velkommen til gudstjeneste. Nattverd.
Søndag 9. September,
11:00 Familiegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Utdeling av 6-års bok.
Søndag 16. September,
11:00 Fellesgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.