Stemningsfull framføring av Draumkvedet i Flåbygd kyrkje

Trettande dag jul blei ein sterk versjon av Draumkvedet framført i den vakre vesle krosskyrkja i Flåbygd. Ingvill Marit Buen Garnås framførte ei lett tilpassa form - utgjeve av M.B. Landstad.

Dei frammøtte fekk med seg ein sterk versjon av Draumkvedet trettande dag jul, i den vakre vesle krosskyrkja ved Straumens breidd i vinterkledde Flåbygd. Det er etter kvart blitt sjeldan å høyre dette monumentale visjonsdiktet framført som rein solo utan tonefølgje. Det viste seg igjen at det er med denne tradisjonelle forma at ein kvedar best evnar å få fram den rare litt skeive tonaliteten i dette eldgamle tradisjonsstoffet.

Ingvill Marit Buen Garnås framførte ei lett tilpassa form etter Maren Ramskeid frå Kviteseid, nedteikna av Olea Crøger og utgjeve av M.B. Landstad i 1851. Det er andakt over Draumkvedet slik vi høyrte det i kyrkja denne vinterkvelden. Garnås er ein kvedar som har ei både stillfarande og kraftfull formidling som rører sterkt ved tilhøyrarane. Den nakne stemma står godt til desse strofene, slik dei blei presenterte med dei ulike gamlestevtonane som er nytta i tradisjonen.

I avrundinga av konserten fekk Garnås med seg dei frammøtte på omkvedet i den gamle versjonen av Et barn er født i Betlehem. Med felles halleluja og det stillferdige nyårsverset blei kvelden runda av. Ei annleis musikalsk oppleving i Flåbygd denne kvelden, med stearinlys som einaste lyskjelde. – Og eit godt tiltak frå arrangøren Lunde og Flåbygd sokneråd.

KH.

Mandag, 16 Juli 2018

Cathrine Friberg, trosopplærer & ungdomsarbeider
Tlf: 93 42 01 28. E-post: cathrine.friberg@nome.kirken.no

Søndag 22. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Felles for begge sokn. Dåp.
Onsdag 25. Juli,
19:00 Sommerkonsert i Romnes kirke
Velkommen til sommerkonsert i Romnes kirke med Heddal Ensemble og familie Isaacs. Andakt ved Hellek Sannes. Islandske folketoner og klassisk musikk.
Søndag 29. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Olsok. Felles gudstjeneste for begge sokn. Nattverd.
Søndag 5. August,
11:00 Friluftsgudstjeneste ved Lunde sluse
Velkommen til friluftsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 12. August,
12:00 Fellesgudstjeneste - Kilen kapell
Velkommen til felles gudstjeneste for Lunde og Flåbygd, Holla og Helgen, Kviteseid, og Seljord sokn. Ta med mat og drikke til felles samling etter gudstjenesten.
Søndag 19. August,
17:00 Allsang på slusa - Lunde sluseamfi
Velkommen til den store sommerkonserten "Allsang på slusa"! Årets artister er: Olav Ajer m/band, Elisabeth Løvskeid, Tony Carey, Lunde kammerkor, Lunde Barne- og Minigospel. Arrangør: Lunde og Flåbygd sokneråd.
Søndag 26. August,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd.
Søndag 2. September,
Velkommen til gudstjeneste. Nattverd.
Søndag 9. September,
11:00 Familiegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Utdeling av 6-års bok.
Søndag 16. September,
11:00 Fellesgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.