Mariaviser i Lunde kyrkje

På Maria budskapsdag søndag 18. mars kl. 18:00 kan du oppleve Mariaviser i Lunde kyrkje. Mariavisene blir presentert av duoen Sinikka Langeland med sang/kantele og domorganist Kåre Nordstoga på kirkeorgel.

Søndag 18. mars i Lunde kyrkje.
Kl. 18:00. Dørene åpner kl. 17:30.
Pris: Kr. 200,-
Arr.: Lunde og Flåbygd sokneråd.
Sponsorer: SPAREBANK 1 TELEMARK - MIDT-TELEMARK ENERGI - HAGELAND LEIKVOLL

MARIAS SONG - Folketoner & Bach
Sinikka Langeland: sang, kantele
Kåre Nordstoga: orgel

Historien om Maria og engelen Gabriel, ofte kalt “ Englehilsningen” er en av de vakreste fortellingene fra bibelen. Marias Lovsang blir sunget på folketoner side om side med noen av Bachs mest kjente verker spilt på orgel. Teksten er hentet fra Lukasevangeliet og noen ganger lar Sinikka tonene gli over i små stemmeimprovisasjoner oppå Bachs musikk.

Mariamyten lever fremdeles i vår folketradisjon som kallenavn på blomster, dyr og i folketoner som Lova lova Lina. I kirken ble hun reformert bort og det finnes derfor svært få toner knyttet til Maria. I Marias Song kommer hun fram i lyset igjen ved hjelp av andre folketoner, Bach og varianter av den ene salmen som finnes, “ Maria hun er en Jomfru ren “ .

Sinikka Langeland er en av de mest markante musikere i vår tid. Som sanger, kantelespiller og komponist har hun gitt Finnskogen et helt nytt musikalsk landskap. Hun er også svært interessert i middelalderballader og religiøse folketoner. Marias Song ble utgitt på plateselskapet ECM i 2011. Konserten er framført i Belgia, under Festspillene i Holland, Polen, Russland og i mange små og store kirker i Norge.

Kåre Nordstoga  har virket som domorganist i Oslo domkirke siden 1984 og samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere. Med sin oppvekst i Telemark har Nordstoga også en forkjærlighet for norsk folkemusikk og har deltatt på rekke plateinnspillinger med norske folkemusikere. Han blir regnet for å være en av de fremste konsertorganistene i Europa.

VELKOMMEN!

Mariaviser i Lunde kyrkje
Søndag, 27 Mai 2018

Cathrine Friberg, trosopplærer & ungdomsarbeider
Tlf: 93 42 01 28. E-post: cathrine.friberg@nome.kirken.no

Søndag 27. Mai,
15:00 Romnesdagen 2018
Velkommen til konsert med Elias Akselsen!
Søndag 3. Juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Andreas Grossmann.
Søndag 10. Juni,
Onsdag 13. Juni,
19:00 Taize sangkveld i Romnes kirke
Velkommen til Taize sangkveld i Romnes kirke. Musikk ved organist Gunnhildur Baldursdottir. Andakt ved Hellek Sannes. Bjørn Sturød viser bilder fra Taize i Frankrike. Alle er velkommen!
Søndag 17. Juni,
11:00 Gudstjeneste i Landsmarka kapell
Søndag 24. Juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Andreas Grossmann. Jonsok. Felles for begge menighetene.
Onsdag 25. Juli,
19:00 Sommerkonsert i Romnes kirke
Velkommen til sommerkonsert i Romnes kirke med Heddal Ensemble og familie Isaacs. Andakt ved Hellek Sannes. Islandske folketoner og klassisk musikk.
Tirsdag 25. September,
19:00 Filmmusikk-konsert i Holla kirke
Musikk og film: Filmmusikk-konsert ved organistene Gunnhildur Baldursdottir og Julian E. Isaacs. Andakt ved sokneprest Andreas Grossmann. Her er det mulig å sende inn ønskesanger til organist på e-post: gunnhildur@nome.kirken.no. Alle er velkommen!