Salmer og musikk i begravelser i Nome kommune

Vi har to dyktige organister i menighetene i Nome, som spiller det meste av det de pårørende ønsker i gravferder. Det være seg salmer eller annen musikk. Er det ukjente stykker som ønskes, må organisten øve i forkant. I tillegg spiller gjerne organistene til solister - her har solisten selv et ansvar for å levere noter og toneart til organisten, minst 2 arbeidsdager før gravferden.
Salmer og musikk i begravelser i Nome kommune

Vi har to levende menigheter i Nome, Lunde og Flåbygd sokn samt Holla og Helgen sokn. Organistene våre ønsker å gjøre en god jobb i alle kirkelige handlinger.
Begge ønsker å levere, samt være trygge og føle at musikken blir bra i hvert enkelt tilfelle slik at de etterlatte blir fornøyd med en fin seremoni.

I forhold til salmer og sanger, ønsker organistene salmenr. og kontakt med solist seinest 2 arbeidsdager før en gravferd. Dette slik at organisten kan planlegge arbeidsdagene sine i god tid. Begravelsesbyrået gir beskjed om dette i samtalen de har med de etterlatte, men det er ikke alltid lett å få med seg alt i en vanskelig situasjon.

I Nome kommune har organister og prester fri på mandag. Dette betyr at det aldri vil være aktuelt å ha en gravferd på mandag.

Torsdag er det andakt på Nome sjukeheim og Bjervatun. Det betyr at prest og organist i hvert sokn, er opptatt med andakt hele torsdag ca. 2. hver uke.

Vi prøver også å gjennomføre ferie, som vinterferie, påskeferie (påskeuken), høstferie og juleferie (romjula). Derfor kan det være vanskelig med begravelser i feriene og vi må skyve begravelsen over til uken etter. Sommerferien deles mellom soknene - slik at det alltid være noen på jobb i sommerferien, men vi må dele begravelser mellom Lunde og Ulefoss.

Utover det ovenstående, prøver vi så godt vi kan å imøtekomme de etterlattes ønsker, men begravelsen må være innenfor en frist på 10 virkedager etter dødsfallet inntraff.

Salmer, musikk må være levert og solister må ta kontakt med våre organister innen følgende frister:

Begravelsesdag    Tirsdag:    Torsdag kl. 10.00
Begravelsesdag    Onsdag:    Fredag kl. 10.00
Begravelsesdag    Torsdag:    Tirsdag kl. 10.00
Begravelsesdag    Fredag:     Onsdag kl. 10.00

Organist i Lunde og Flåbygd sokn:
Frøydis Bøe Holte, tlf.  95027282 e-post froydis@nome.kirken.no

Organist i Holla og Helgen sokn:
Gunnhildur Baldersdottir, tlf. 45811916 e-post: gunnhildur@nome.kirken.no

Søndag, 21 April 2019

Søndag 21. April,
11:00 Høytidsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til høytidsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd. Påskedag. Trompet: Ina-Marie Stubberød.
Tirsdag 23. April,
19:00 Lunde kammerkor
Velkommen til øvelse på Solhaug!
Torsdag 25. April,
17:00 Lunde minigospel
Velkommen til øvelse på Solhaug menighetshus. For alle barn fra 3 år og oppover.
18:00 Supertorsdag på Solhaug
Velkommen til SuperTorsdag! -Et tilbud til alle barn fra 1. klasse og oppover.
Fredag 26. April,
19:00 Vårkonsert i Flåbygd kyrkje
Velkommen til vårkonsert med Lunde kammerkor!
Søndag 28. April,
16:00 Samtalegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til samtalegudstjeneste ved Ragnhild Halden.
Tirsdag 30. April,
19:00 Lunde kammerkor
Velkommen til øvelse på Solhaug!
Torsdag 2. Mai,
17:00 Familietorsdag
Velkommen til familietorsdag! Idag er det sesongavslutning for både Minigospel og Supertorsdag. Det blir grilling, kr. 20,- pr. person. Ta med familien og bli med!
Lørdag 4. Mai,
12:00 Konfirmasjonsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til konfirmasjonsgudstjeneste ved Ragnhild Halden.
Søndag 5. Mai,
11:00 Konfirmasjonsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til konfirmasjonsgudstjeneste ved Ragnhild Halden.