Salmer og musikk i begravelser i Nome kommune

Vi har to dyktige organister i menighetene i Nome, som spiller det meste av det de pårørende ønsker i gravferder. Det være seg salmer eller annen musikk. Er det ukjente stykker som ønskes, må organisten øve i forkant. I tillegg spiller gjerne organistene til solister - her har solisten selv et ansvar for å levere noter og toneart til organisten, minst 2 arbeidsdager før gravferden.
Salmer og musikk i begravelser i Nome kommune

Vi har to levende menigheter i Nome, Lunde og Flåbygd sokn samt Holla og Helgen sokn. Organistene våre ønsker å gjøre en god jobb i alle kirkelige handlinger.
Begge ønsker å levere, samt være trygge og føle at musikken blir bra i hvert enkelt tilfelle slik at de etterlatte blir fornøyd med en fin seremoni.

I forhold til salmer og sanger, ønsker organistene salmenr. og kontakt med solist seinest 2 arbeidsdager før en gravferd. Dette slik at organisten kan planlegge arbeidsdagene sine i god tid. Begravelsesbyrået gir beskjed om dette i samtalen de har med de etterlatte, men det er ikke alltid lett å få med seg alt i en vanskelig situasjon.

I Nome kommune har organister og prester fri på mandag. Dette betyr at det aldri vil være aktuelt å ha en gravferd på mandag.

Torsdag er det andakt på Nome sjukeheim og Bjervatun. Det betyr at prest og organist i hvert sokn, er opptatt med andakt hele torsdag ca. 2. hver uke.

Vi prøver også å gjennomføre ferie, som vinterferie, påskeferie (påskeuken), høstferie og juleferie (romjula). Derfor kan det være vanskelig med begravelser i feriene og vi må skyve begravelsen over til uken etter. Sommerferien deles mellom soknene - slik at det alltid være noen på jobb i sommerferien, men vi må dele begravelser mellom Lunde og Ulefoss.

Utover det ovenstående, prøver vi så godt vi kan å imøtekomme de etterlattes ønsker, men begravelsen må være innenfor en frist på 10 virkedager etter dødsfallet inntraff.

Salmer, musikk må være levert og solister må ta kontakt med våre organister innen følgende frister:

Begravelsesdag    Tirsdag:    Torsdag kl. 10.00
Begravelsesdag    Onsdag:    Fredag kl. 10.00
Begravelsesdag    Torsdag:    Tirsdag kl. 10.00
Begravelsesdag    Fredag:     Onsdag kl. 10.00

Organist i Lunde og Flåbygd sokn:
Frøydis Bøe Holte, tlf.  95027282 e-post froydis@nome.kirken.no

Organist i Holla og Helgen sokn:
Gunnhildur Baldersdottir, tlf. 45811916 e-post: gunnhildur@nome.kirken.no

Torsdag, 27 Juni 2019

Søndag 30. Juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Sverre F. Henriksen. Dåp. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Onsdag 3. Juli,
19:00 Taizé sangkveld i Romnes kirke
Velkommen til meditativ sangkveld i Romnes kirke med Taizé sanger og andakt onsdag 3. juli kl. 18.00. Musikkledelse av Julian E. Isaacs og Gunnhildur Baldursdottir. Gratis Inngang.
Søndag 7. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Leif Raustøl. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 14. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Leif Raustøl. Dåp. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 21. Juli,
Mandag 29. Juli,
18:00 Olsokgudstjeneste i Romnes kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn. Olsok.
Søndag 4. August,
11:00 Friluftsgudstjeneste ved Lunde sluse
Velkommen til friluftsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 11. August,
11:00 Gudstjeneste - Kilen kapell
Velkommen til gudstjeneste ved Møyfrid Lunde. Felles gudstjeneste for flere sokn.
Søndag 18. August,
17:00 Sommerkonsert: Allsang på slusa
Velkommen til sommerkonsert i Lunde sluseamfi! Mer info kommer. (Ingen gudstjeneste i Nome denne dagen).
Torsdag 22. August,
Supertorsdag Barnegruppe 1-7.klasse På solhaug