Stemningsfull framføring av Draumkvedet i Flåbygd kyrkje

Trettande dag jul blei ein sterk versjon av Draumkvedet framført i den vakre vesle krosskyrkja i Flåbygd. Ingvill Marit Buen Garnås framførte ei lett tilpassa form - utgjeve av M.B. Landstad.

Dei frammøtte fekk med seg ein sterk versjon av Draumkvedet trettande dag jul, i den vakre vesle krosskyrkja ved Straumens breidd i vinterkledde Flåbygd. Det er etter kvart blitt sjeldan å høyre dette monumentale visjonsdiktet framført som rein solo utan tonefølgje. Det viste seg igjen at det er med denne tradisjonelle forma at ein kvedar best evnar å få fram den rare litt skeive tonaliteten i dette eldgamle tradisjonsstoffet.

Ingvill Marit Buen Garnås framførte ei lett tilpassa form etter Maren Ramskeid frå Kviteseid, nedteikna av Olea Crøger og utgjeve av M.B. Landstad i 1851. Det er andakt over Draumkvedet slik vi høyrte det i kyrkja denne vinterkvelden. Garnås er ein kvedar som har ei både stillfarande og kraftfull formidling som rører sterkt ved tilhøyrarane. Den nakne stemma står godt til desse strofene, slik dei blei presenterte med dei ulike gamlestevtonane som er nytta i tradisjonen.

I avrundinga av konserten fekk Garnås med seg dei frammøtte på omkvedet i den gamle versjonen av Et barn er født i Betlehem. Med felles halleluja og det stillferdige nyårsverset blei kvelden runda av. Ei annleis musikalsk oppleving i Flåbygd denne kvelden, med stearinlys som einaste lyskjelde. – Og eit godt tiltak frå arrangøren Lunde og Flåbygd sokneråd.

KH.

Onsdag, 24 Januar 2018

Tlf: 35 00 86 86 (tirs), 35 94 62 60 (ons, tors).

Cathrine Friberg, trosopplærer & ungdomsarbeider
Tlf: 93 42 01 28. E-post: cathrine.friberg@nome.kirken.no

Tlf: 95 92 92 81. E-post: jens@nome.kirken.no

Torsdag 25. Januar,
15:30 Lunde barnegospel
Velkommen til øvelse på Solhaug menighetshus. For barn fra 1. til 4. klasse.
17:00 Lunde minigospel
Velkommen til øvelse på Solhaug menighetshus. For barn fra 3 år.
Velkommen til Supertorsdag på Solhaug menighetshus. For barn fra 1. - 7. klasse.
Søndag 28. Januar,
Velkommen til gudstjeneste ved Leif Raustøl.
Tirsdag 30. Januar,
19:00 Misjonsmøte på Lunde bedehus
Velkommen til misjonsmøte! Gro Line Gaudestad taler. Sang ved Lunde kammerkor.
Onsdag 31. Januar,
18:00 Misjonsfest på Solhaug
Velkommen til misjonsfest! Gro Line Gaudestad taler. Sang ved Skala. Bevertning.
Torsdag 1. Februar,
15:30 Lunde barnegospel
Velkommen til øvelse på Solhaug menighetshus. For barn fra 1. til 4. klasse.
17:00 Lunde minigospel
Velkommen til øvelse på Solhaug menighetshus. For barn fra 3 år.
Søndag 4. Februar,
11:00 Misjonsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til misjonsgudstjeneste ved Andreas Grossmann. Her vil bl.a. Eva Tokheim ha misjonsinformasjon. Kirkekaffe etter gudstjenesten.