Bispevisitas i Nome kommune

Denne uken har vi besøk av biskop Stein Reinertsen fra Agder og Telemark bispedømme her i Nome. Vi har vært gjennom tre fine begivenhetsrike dager med et tett program. Nå kan vi glede oss til felles festgudstjeneste til søndag i Lunde kyrkje samt kirkekaffe på Solhaug. Her ser dere litt bilder fra dagene vi har hatt besøk.

Tirsdag startet vi med et stabsmøte på Nome Rådhus, før vi videre hadde et veldig hyggelig møte med kommunens ordfører Bjørg Tveito Lundefaret og rådmann Bjørn Andersen. Samtalen gikk ut på samarbeidet mellom kommunen og kirken.

Bispevisitas i Nome kommune

Fra venstre: Prost Asgeir Sele, prest i Lunde Ragnhild Halden, Biskop Stein Reinertsen, ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, prest i Ulefoss Andreas Grossmann, rådmann Bjørn Andersen, kirkeverge Mona Halsvik og leder av menighetsrådet i Holla og Helgen sokn samt Nome kirkelig fellesråd, Bjørn Sturød.

Vi var på Holla 10 årige skole og fikk omvisning + besøk i 5 trinn der elevene har forberedt mange spørsmål til biskopen.

Kl. 17 var det middag på Solhaug for staben vår og med samtale om hvordan er det å jobbe i kirken?

Litt bilder hører med:

Asgeir var sjefskokk, mens Mona var kokkeassistent. Jonny tok på seg ansvar som kaffekoker.

Bispevisitas i Nome kommune Bispevisitas i Nome kommune

Kvelden ble avsluttet med en fin sangkveld på Lunde bedehus der Gunnar Ajer sang,
Jan Nielsen hadde spørsmål til biskopen, biskopen holdt tale og Leif Raukleiv viste en film.
Etterpå var det kaffe og kaker.

Onsdag var vi til morgenbønn i Flåbygd kyrkje. En fin start på dagen.
Videre dro vi til Lunde 10 årige skole, der vi besøkte 4. og 7. trinn.
Her var det også mange spørsmål til biskopen. Det er imponerende hvordan elevene hadde forberedt seg.
Veldig stas hver gang biskopen viste frem bispekåpa si.

Så bar det av gårde til Nome sjukeheim og Bjervatun alderspensjonat.
Litt action må vi ha det når det er travelt. Gunnhildur kjørte i grøfta og måtte få hjelp av kirketjenerne til
å komme seg opp igjen.

Bispevisitas i Nome kommune

... og lunsjen tar vi ute i det fri mellom besøkene...

Bispevisitas i Nome kommune

Så kjørte vi videre til Svenseid barnehage. Her ble vi møtt med flagg og ballonger.
Det var pyntet til fest inne og vi fikk servert varme vafler, kaffe, frukt og kjeks.
Barna sang for oss og hadde også flere spørsmål til biskopen.

Bispevisitas i Nome kommune

Videre kjørte vi tilbake til Solhaug hvor det var konfirmantundervisning.
Her var det også servering av pølse og brød, før vi var med på konfirmanttime.

Bispevisitas i Nome kommune

Etter konfirmanttimen var det en liten pause der Asgeir og Mona laget til mat før vi hadde middag og møte
med begge menighetsrådene. Et veldig hyggelig og inspirerende møte med mange interessante
saker og planer framover.

Kvelden ble avsluttet med en fantastisk konsert laget av vår organist Gunnhildur, hennes mann og musikere fra Heddal.

Bispevisitas i Nome kommune

Torsdag morgen startet vi med morgenbønn i Helgen kirke.
Morten og Hellek er like blide.

Bispevisitas i Nome kommune

Etter morgenbønnen var vi på besøk hos Helgen montesorriskole.
Her hadde elvene forberedt seg med spørsmål og sang.

Så kjørte vi til Ulefos Jernverk hvor vi fikk kort informasjon og omvisning.
I Cappelens eie har de en bibel som er nær 400 år gammel. Denne fikk vi lov å ta en titt på.
Litt bilder:

Bispevisitas i Nome kommune

Etter besøk hos Cappelen og Ulefoss Jernverk var vi på Nome videregående skole, avd. Søve.
Her var det engasjerte elever og lærere.

Kl. 17 var det tid for å besøke Lunde barnegospel og Lunde Minigospel som hadde slått øvelsene
sammen for anledningen. Her var vi med å sang og lekte.

Bispevisitas i Nome kommune

Siste post på programmet denne torsdagen var familietorsdag på Fredheim i Ulefoss.
Her fikk vi servert god mat og Holla minigospel og supertorsdag sang for oss.
Barna hadde spørsmål til biskopen og biskopen tok på seg biskopkåpa som var veldig stas.

Bispevisitas i Nome kommune

Dette var litt fra uken vi har vært igjennom.
Nå gleder vi oss til festgudstjeneste på søndag!

Velkommen!

Mandag, 18 Juni 2018

Cathrine Friberg, trosopplærer & ungdomsarbeider
Tlf: 93 42 01 28. E-post: cathrine.friberg@nome.kirken.no

Søndag 24. Juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Andreas Grossmann. Jonsok. Felles for begge menighetene.
Søndag 1. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn. P.g.a. Kanalrennet, er friluftsgudstjenesten på Lundetunet flyttet til kveldsgudstjeneste i Lunde kyrkje.
Søndag 8. Juli,
11:00 Gudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Andreas Grossmann. Felles gudstjeneste for begge sokn. Nattverd.
Søndag 15. Juli,
Søndag 22. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Felles for begge sokn. Dåp.
Onsdag 25. Juli,
19:00 Sommerkonsert i Romnes kirke
Velkommen til sommerkonsert i Romnes kirke med Heddal Ensemble og familie Isaacs. Andakt ved Hellek Sannes. Islandske folketoner og klassisk musikk.
Søndag 29. Juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Olsok. Felles gudstjeneste for begge sokn. Nattverd.
Søndag 5. August,
11:00 Friluftsgudstjeneste ved Lunde sluse
Velkommen til friluftsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 12. August,
12:00 Fellesgudstjeneste - Kilen kapell
Velkommen til felles gudstjeneste for Lunde og Flåbygd, Holla og Helgen, Kviteseid, og Seljord sokn. Ta med mat og drikke til felles samling etter gudstjenesten.
Søndag 19. August,
17:00 Allsang på slusa - Lunde sluseamfi
Velkommen til den store sommerkonserten "Allsang på slusa"! Årets artister er: Olav Ajer m/band, Elisabeth Løvskeid, Tony Carey, Lunde kammerkor, Lunde Barne- og Minigospel. Arrangør: Lunde og Flåbygd sokneråd.