Festeavgift 2024

Fellesrådet vil i slutten av mars sende ut festeavgift for graver hvor friperioden er opphørt.

Det må også betales festeavgift for reserverte graver. (Reserverte graver ved dødsfall 20 år x kr. 250,- = kr. 5000,-).

Et gravsted kan bestå av flere graver. Det er vanlig å ha to graver under en gravstøtte, i noen tilfeller er det flere graver. Satsen for festeavgift er kr. 250,- pr. år pr. grav. Festeavgiften betales vanligvis for 15 år av gangen.

Festeavgiften blir fakturert i slutten av mars og betalingsfrist er 20. april 2024. Fakturaen kommer fra Nome kommune v/ kirkevergen og blir sendt digitalt. Det betyr at fakturaen vil komme som AvtaleGiro, eFaktura, Vipps, Digital postkasse (Digipost eller eBoks) eller som vedlegg i epost. Dersom ingen av disse alternativer er mulig, blir fakturaen levert som papirfaktura i postkassen din.

Hva vil det si å være fester?
Ordet «feste» tilsvarer «reservere». Man reserverer gravplassen slik at den ikke kan gjenbrukes før man selv vil. Den som er oppført som fester er ansvarlig for gravplassen, og det er den personen Nome kirkelige fellesråd forholder seg til i alt som har med denne gravplassen å gjøre.

Fester er ansvarlig for at gravstedet blir holdt i orden og at gravsteinen er forsvarlig sikret. Gravstein vi mener er «farlig» blir lagt ned med skriften ned mot bakken.

Våre kirketjenere kan være behjelpelig med å rette opp gravstein samt fjerne gravstein mot betaling.

Vil du si opp festeavtalen?
Hvis du vil si opp festeavtalen, må du gjøre dette skriftlig til oss. Det er viktig at familien blir informert, da gravsteinen blir tatt bort. Det hender at en annen i familien / venner ønsker å beholde gravstedet videre. Fint om vi får dette skriftlig fra fester, så legger vi inn nytt navn i avtalen.

Har du spørsmål om festeavgift?
Ta kontakt med oss på tlf. 469 10 186 / kirken@nome.kirken.no

Du kan også lese mer på våre nettsider www.lundekirken.no/gravferd

Tirsdag, 16 april 2024

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

Aslaug Storåsen Djuve, sekretær
E-post: aslaug.djuve@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

Dorota Rybka-Giers, trosopplærer & ungdomsleder
E-post: dorota@nome.kirken.no

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Onsdag 17. april,
19:00 Kveldsgudsteneste
i peisestua på Solhaug, med kveldsmat. OBS! Merk at denne er flytta frå Flåbygd kyrkje til Solhaug.
Torsdag 18. april,
17:00 Minigospel
Tirsdag 23. april,
19:00 KORiander