Bryllup

Et bryllup kan være så mangt. Det kan være kun et brudepar med forlovere eller det kan være en stor fest over flere dager. Men i sentrum står uansett to mennesker som vil dele sitt eget liv med den andre. For mange er det markeringen av det viktigste valget man tar i løpet av livet.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir en kvinne og en mann hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter halvparten av alle par seg i kirken.

Å gifte seg i kirken er i utgangspunktet gratis
Brudepar betaler ingenting hvis de gifter seg i den kirken de, eller foreldrene, hører til. Dersom hverken brud, brudgom eller foreldre hører til kirken de vil gifte seg i, må de betale. I slike tilfeller må de også selv ta med, eller betale for prest.

Det koster ingenting i leie av kirke eller bruk av prest for brudepar som gifter seg i den kirken der de eller foreldrene bor, når de er medlemmer av Den norske kirke (DNK). Dersom verken brud eller brudgom er medlem av DNK, må de betale leie uavhengig av hvor de bor. Det blir ofte en vurderingssak, for brudepar som er vokst opp (døpt, konfirmert) i en kirke, betaler gjerne ikke, særlig om de nylig har flyttet.

For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Aust-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Påmelding via nett:
Bruk følgende link for påmelding via nettsiden: https://minkirkeside.no/nome

Søndag, 19 september 2021

Søndag 19. september,
11:00 Konfirmasjonsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Konfirmasjonsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Forbeholdt konfirmantene og deres gjester.
Tirsdag 21. september,
19:00 Korøvelse, Lunde Kammerkor
Velkommen til kosøvelse på Solhaug menighetshus!
Torsdag 23. september,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Vi forsetter med gruppene frem til høstferien. Supertimen og øving til familiegudstjeneste, lek og gøy. 1. trinn-2. trinn - gruppe 1.
Fredag 24. september,
19:30 Fidus ungdomsklubb
Velkommen til Fidus ungdomsklubb. Klubben er kun åpen for ungdom i lunde foreløpig. Biljard, bordtennis, og hyggelig felleskap.
Søndag 26. september,
17:00 Familiegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til høsttakkefest og familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til menighetens trosopplæring.
Tirsdag 28. september,
19:00 Korøvelse, Lunde Kammerkor
Velkommen til kosøvelse på Solhaug menighetshus!
Torsdag 30. september,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Vi forsetter med gruppene frem til høstferien. Øving til familiegudstjeneste m/skuespill, supertimen. 3. trinn-6. trinn - gruppe 2.
Søndag 3. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til Kirkens SOS.