Bryllup

Et bryllup kan være så mangt. Det kan være kun et brudepar med forlovere eller det kan være en stor fest over flere dager. Men i sentrum står uansett to mennesker som vil dele sitt eget liv med den andre. For mange er det markeringen av det viktigste valget man tar i løpet av livet.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir en kvinne og en mann hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter halvparten av alle par seg i kirken.

Å gifte seg i kirken er i utgangspunktet gratis
Brudepar betaler ingenting hvis de gifter seg i den kirken de, eller foreldrene, hører til. Dersom hverken brud, brudgom eller foreldre hører til kirken de vil gifte seg i, må de betale. I slike tilfeller må de også selv ta med, eller betale for prest.

Det koster ingenting i leie av kirke eller bruk av prest for brudepar som gifter seg i den kirken der de eller foreldrene bor, når de er medlemmer av Den norske kirke (DNK). Dersom verken brud eller brudgom er medlem av DNK, må de betale leie uavhengig av hvor de bor. Det blir ofte en vurderingssak, for brudepar som er vokst opp (døpt, konfirmert) i en kirke, betaler gjerne ikke, særlig om de nylig har flyttet.

For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Aust-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Påmelding via nett:
Bruk følgende link for påmelding via nettsiden: https://minkirkeside.no/nome

Fredag, 07 oktober 2022

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

(i permisjon)

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder (vikar)
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 9. oktober,
11:00 Gudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Anne Berit Sunde. Dåp. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Mandag 10. oktober,
18:00 Mannsringen på Solhaug
Mannsringen starter opp igjen - velkommen! Dagens tema: Glimt fra NMS sine lysturer til Knausen.
Søndag 16. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ulf Vege. Dåp. Takkoffer til Normisjon. Felles gudstjeneste for begge sokn.
18:00 Konsert i Flåbygd kyrkje
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til konsert med Maria Halland med musikere.
Tirsdag 18. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!
Torsdag 20. oktober,
17:00 Minigospel
Velkommen til øving på Solhaug!
18:00 Supertorsdag på Solhaug
Velkommen til Supertorsdag! For alle i 1. - 6. klasse.
Fredag 21. oktober,
18:00 Allsangkveld med brødrene Ajer
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til: Allsangkveld med brødrene Ajer på Solhaug menighetshus. Inngang: Kr. 200,-
Søndag 23. oktober,
17:00 Familiegudstjeneste på Solhaug
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til TV-aksjojnen.
Tirsdag 25. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!