Bryllup

Et bryllup kan være så mangt. Det kan være kun et brudepar med forlovere eller det kan være en stor fest over flere dager. Men i sentrum står uansett to mennesker som vil dele sitt eget liv med den andre. For mange er det markeringen av det viktigste valget man tar i løpet av livet.

Ekteskapsinngåelse eller vigsel er en offentlig handling og kan skje borgerlig eller kirkelig. I vitners nærvær gir en kvinne og en mann hverandre løfte om at de vil leve sammen resten av livet. En godkjent vigselsperson skal erklære at ekteskapet gyldig. Par som er borgelig viet kan i tillegg ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet. De siste årene er det blitt mer vanlig med borgerlig vigsel, men fortsatt gifter halvparten av alle par seg i kirken.

Å gifte seg i kirken er i utgangspunktet gratis
Brudepar betaler ingenting hvis de gifter seg i den kirken de, eller foreldrene, hører til. Dersom hverken brud, brudgom eller foreldre hører til kirken de vil gifte seg i, må de betale. I slike tilfeller må de også selv ta med, eller betale for prest.

Det koster ingenting i leie av kirke eller bruk av prest for brudepar som gifter seg i den kirken der de eller foreldrene bor, når de er medlemmer av Den norske kirke (DNK). Dersom verken brud eller brudgom er medlem av DNK, må de betale leie uavhengig av hvor de bor. Det blir ofte en vurderingssak, for brudepar som er vokst opp (døpt, konfirmert) i en kirke, betaler gjerne ikke, særlig om de nylig har flyttet.

For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Aust-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Påmelding via nett:
Bruk følgende link for påmelding via nettsiden: https://minkirkeside.no/nome

Søndag, 19 mai 2024

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

Aslaug Storåsen Djuve, sekretær
E-post: aslaug.djuve@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

Dorota Rybka-Giers, trosopplærer & ungdomsleder
E-post: dorota@nome.kirken.no

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 19. mai,
i Lunde kyrkje.
Søndag 26. mai,
i Lunde kyrkje.
Lørdag 1. juni,
14:00 Drop-in dåp
i Holla kirke. Er du voksen og har tenkt på å bli døpt? Ble dåpen for en sønn eller datter utsatt på grunn av korona? Konfirmant som vil bli døpt i god tid før konfirmasjon? Uansett hva historien er, hjertelig velkommen til Drop-in-dåp. HUSK legitimasjon!
Søndag 2. juni,
i Landsmarka kapell.
Torsdag 6. juni,
19:00 Kveldsgudsteneste
i Flåbygd kyrkje.
Søndag 16. juni,
11:00 Gudsteneste
i Flåbygd kyrkje. Felles for begge kyrkjelydar.
Søndag 23. juni,
11:00 Gudsteneste
i Romnes kirke. Felles for begge kyrkjelydar.
Søndag 30. juni,
11:00 Gudsteneste
i Lunde kyrkje. Felles for begge kyrkjelydar.
Søndag 7. juli,
15:00 Gudsteneste
i Kilen kapell. Felles gudsteneste for kyrkjelydane i Nome og Kviteseid kommune.
Søndag 14. juli,
11:00 Gudsteneste
i Romnes kirke. Felles for begge kyrkjelydar.