Huskeliste for dere som planlegger bryllup

Det er mye som skal gjøres og mye å huske på når man skal gifte seg.

Prøvingsattest / melding om vigsel
Før dere gifter dere, må skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan dere søke om prøving av ekteskap digitalt. Dere kan logge dere på hos skattetaten.no for prøving av ekteskapsvilkår. Dersom paret har søkt om prøvingsattest elektronisk, kan også forloverne fylle ut forlovererklæringen elektronisk på skatteetaten.no. På kort tid får dere behandlet ekteskapsprøvingen digitalt.

NB! Vær ute i god tid. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging. Men ikke fyll ut skjemaene mer enn fire måneder før bryllupet skal stå. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Vigselsliturgien
For at dere skal være best mulig forberedt til vigselssamtalen, bør dere se igjennom vigselsliturgien med de forskjellige alternativene og tenke igjennom musikk og salmevalg. Etter liturgien følger også tekster fra Bibelen hvor dere velger 2-4 tekster. En tekst fra det gamle testamente og en fra det nye testamente. Disse tekstene kan også leses av forlover eller av andre gjester.

Salmer og musikk
Dere velger 2 eller 3 salmer, inngangsmusikk og utgangsmusikk. Ønsker dere å låne salmebøker, så ta kontakt med prestekontoret.
Informasjon om salmer og eksempler på bryllupsmusikk finner dere her og her.

Gebyr
For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Øvre-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Se mer info om bryllup i Den norske kirke på kirken.no

Søndag, 19 september 2021

Søndag 19. september,
11:00 Konfirmasjonsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Konfirmasjonsgudstjeneste ved Ragnhild Halden. Forbeholdt konfirmantene og deres gjester.
Tirsdag 21. september,
19:00 Korøvelse, Lunde Kammerkor
Velkommen til kosøvelse på Solhaug menighetshus!
Torsdag 23. september,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Vi forsetter med gruppene frem til høstferien. Supertimen og øving til familiegudstjeneste, lek og gøy. 1. trinn-2. trinn - gruppe 1.
Fredag 24. september,
19:30 Fidus ungdomsklubb
Velkommen til Fidus ungdomsklubb. Klubben er kun åpen for ungdom i lunde foreløpig. Biljard, bordtennis, og hyggelig felleskap.
Søndag 26. september,
17:00 Familiegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til høsttakkefest og familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til menighetens trosopplæring.
Tirsdag 28. september,
19:00 Korøvelse, Lunde Kammerkor
Velkommen til kosøvelse på Solhaug menighetshus!
Torsdag 30. september,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Vi forsetter med gruppene frem til høstferien. Øving til familiegudstjeneste m/skuespill, supertimen. 3. trinn-6. trinn - gruppe 2.
Søndag 3. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til Kirkens SOS.