Huskeliste for dere som planlegger bryllup

Det er mye som skal gjøres og mye å huske på når man skal gifte seg.

Prøvingsattest / melding om vigsel
Før dere gifter dere, må skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan dere søke om prøving av ekteskap digitalt. Dere kan logge dere på hos skattetaten.no for prøving av ekteskapsvilkår. Dersom paret har søkt om prøvingsattest elektronisk, kan også forloverne fylle ut forlovererklæringen elektronisk på skatteetaten.no. På kort tid får dere behandlet ekteskapsprøvingen digitalt.

NB! Vær ute i god tid. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging. Men ikke fyll ut skjemaene mer enn fire måneder før bryllupet skal stå. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Vigselsliturgien
For at dere skal være best mulig forberedt til vigselssamtalen, bør dere se igjennom vigselsliturgien med de forskjellige alternativene og tenke igjennom musikk og salmevalg. Etter liturgien følger også tekster fra Bibelen hvor dere velger 2-4 tekster. En tekst fra det gamle testamente og en fra det nye testamente. Disse tekstene kan også leses av forlover eller av andre gjester.

Salmer og musikk
Dere velger 2 eller 3 salmer, inngangsmusikk og utgangsmusikk. Ønsker dere å låne salmebøker, så ta kontakt med prestekontoret.
Vi har to dyktige organister som spiller i vielsene i kirkene i Nome. De har hver sin bjosjyre som prestenterer salmer og musikk som de kan tilby. Brosjyren kan hentes på kirkekontoret eller lastes ned her:
Salmer og musikk ved vielser i Nome - Lunde og Flåbygd sokn
Salmer og musikk ved vielser i Nome - Holla og Helgen sokn

Gebyr
For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Øvre-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Se mer info om bryllup i Den norske kirke på kirken.no

Fredag, 07 oktober 2022

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

(i permisjon)

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder (vikar)
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 9. oktober,
11:00 Gudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Anne Berit Sunde. Dåp. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Mandag 10. oktober,
18:00 Mannsringen på Solhaug
Mannsringen starter opp igjen - velkommen! Dagens tema: Glimt fra NMS sine lysturer til Knausen.
Søndag 16. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ulf Vege. Dåp. Takkoffer til Normisjon. Felles gudstjeneste for begge sokn.
18:00 Konsert i Flåbygd kyrkje
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til konsert med Maria Halland med musikere.
Tirsdag 18. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!
Torsdag 20. oktober,
17:00 Minigospel
Velkommen til øving på Solhaug!
18:00 Supertorsdag på Solhaug
Velkommen til Supertorsdag! For alle i 1. - 6. klasse.
Fredag 21. oktober,
18:00 Allsangkveld med brødrene Ajer
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til: Allsangkveld med brødrene Ajer på Solhaug menighetshus. Inngang: Kr. 200,-
Søndag 23. oktober,
17:00 Familiegudstjeneste på Solhaug
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til TV-aksjojnen.
Tirsdag 25. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!