Huskeliste for dere som planlegger bryllup

Det er mye som skal gjøres og mye å huske på når man skal gifte seg.

Prøvingsattest / melding om vigsel
Før dere gifter dere, må skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan dere søke om prøving av ekteskap digitalt. Dere kan logge dere på hos skattetaten.no for prøving av ekteskapsvilkår. Dersom paret har søkt om prøvingsattest elektronisk, kan også forloverne fylle ut forlovererklæringen elektronisk på skatteetaten.no. På kort tid får dere behandlet ekteskapsprøvingen digitalt.

NB! Vær ute i god tid. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging. Men ikke fyll ut skjemaene mer enn fire måneder før bryllupet skal stå. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Vigselsliturgien
For at dere skal være best mulig forberedt til vigselssamtalen, bør dere se igjennom vigselsliturgien med de forskjellige alternativene og tenke igjennom musikk og salmevalg. Etter liturgien følger også tekster fra Bibelen hvor dere velger 2-4 tekster. En tekst fra det gamle testamente og en fra det nye testamente. Disse tekstene kan også leses av forlover eller av andre gjester.

Salmer og musikk
Dere velger 2 eller 3 salmer, inngangsmusikk og utgangsmusikk. Ønsker dere å låne salmebøker, så ta kontakt med prestekontoret.
Vi har to dyktige organister som spiller i vielsene i kirkene i Nome. De har hver sin bjosjyre som prestenterer salmer og musikk som de kan tilby. Brosjyren kan hentes på kirkekontoret eller lastes ned her:
Salmer og musikk ved vielser i Nome - Lunde og Flåbygd sokn
Salmer og musikk ved vielser i Nome - Holla og Helgen sokn

Gebyr
For brudepar som ikke har ligningsadresse i Nome kommune eller Øvre-Telemark prosti, eller som ikke har tilknytting til stedet, kommer det ekstra gebyr for vigselen.

Se mer info om bryllup i Den norske kirke på kirken.no

Lørdag, 25 juni 2022

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

Tlf: 905 07 822
E-post: caaathrine@hotmail.com

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 26. juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Dåp. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 3. juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Anne Berit Sunde. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 10. juli,
Søndag 17. juli,
Søndag 24. juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Dag Harald Undheim. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Fredag 29. juli,
Velkommen til gudstjeneste ved Leif Raustøl. Olsok. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 31. juli,
11:00 Gudstjeneste i Landsmarka kapell
Søndag 7. august,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Dåp. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Søndag 14. august,
11:00 Gudstjeneste Lunde sluse
Torsdag 8. september,
Vi starter opp igjen torsdag 8. september. Mer info kommer.