Dåp

I Den norske kirke blir de fleste døpt før de er tre måneder gamle. Men ganske mange blir også døpt før de skal konfirmeres.

De døpte blir automatisk medlemmer i kirken og blir med i et større fellesskap med alle døpte i verden. Dåpen har tradisjoner tilbake til de første menighetene. I Norge står fortsatt tradisjonen sterkt.

Før gudstjenesten begynner, tar foreldre og faddere plass i kirken - bortsett fra den som skal bære barnet. Når barnet bæres inn i kirken, kan en person ledsage den som bærer barnet. Dåpsfølget kan føres inn i kirken av klokkeren eller en annen representant for menigheten. Vedkommende kan bære dåpskannen og sette den i døpefonten. Dåpsfølget tar plass etter stedets skikk.

Mens barnet bæres inn, blir det fremført egnet instrumental- eller vokalmusikk. Dåpsluen tas av før barnet bæres fram til døpefonten. Ved dåpshandlingen nevnes bare barnets fornavn (uten mellomnavn eller slektsnavn), men det fulle navn tas med i kunngjøringene i gudstjenesten.

Noen steder er barna medhjelpere i gudstjenesten. De kan utføre praktiske oppgaver sammen med kirketjeneren, være med i tekstlesergruppe, forsangergruppe og kirkevertordning eller lese bønner. Når en familie flytter er det en fin skikk å ta kontakt med menighetskontoret på det nye stedet og spørre hvordan menigheten samarbeider med hjemmet.

Lørdag, 08 mai 2021

Søndag 9. mai,
Torsdag 13. mai,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Kristi himmelfartsdag. Felles gudstjeneste for begge sokn. Takkoffer til misjonsprosjektet i Estland.
Mandag 17. mai,
Søndag 23. mai,
11:00 Høytidsgudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til Det norske misjonsselskap.
Søndag 30. mai,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til menighetsarbeidet.
Søndag 6. juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Tone Anne Hvalen. Takkoffer til misjonsprosjektet i Estland.
Søndag 13. juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til menighetens trosopplæring.
Søndag 20. juni,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til Norges KFUK-KFUM.
Søndag 27. juni,
11:00 Felles gudstjeneste i Holla kirke
Velkommen til gudstjeneste! Felles for begge sokn.
Søndag 4. juli,
11:00 Felles gudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til gudstjeneste! Felles for begge sokn. Takkoffer til menighetsarbeidet.