Dåp

I Den norske kirke blir de fleste døpt før de er tre måneder gamle. Men ganske mange blir også døpt før de skal konfirmeres.

De døpte blir automatisk medlemmer i kirken og blir med i et større fellesskap med alle døpte i verden. Dåpen har tradisjoner tilbake til de første menighetene. I Norge står fortsatt tradisjonen sterkt.

Før gudstjenesten begynner, tar foreldre og faddere plass i kirken - bortsett fra den som skal bære barnet. Når barnet bæres inn i kirken, kan en person ledsage den som bærer barnet. Dåpsfølget kan føres inn i kirken av klokkeren eller en annen representant for menigheten. Vedkommende kan bære dåpskannen og sette den i døpefonten. Dåpsfølget tar plass etter stedets skikk.

Mens barnet bæres inn, blir det fremført egnet instrumental- eller vokalmusikk. Dåpsluen tas av før barnet bæres fram til døpefonten. Ved dåpshandlingen nevnes bare barnets fornavn (uten mellomnavn eller slektsnavn), men det fulle navn tas med i kunngjøringene i gudstjenesten.

Noen steder er barna medhjelpere i gudstjenesten. De kan utføre praktiske oppgaver sammen med kirketjeneren, være med i tekstlesergruppe, forsangergruppe og kirkevertordning eller lese bønner. Når en familie flytter er det en fin skikk å ta kontakt med menighetskontoret på det nye stedet og spørre hvordan menigheten samarbeider med hjemmet.

Mandag, 26 oktober 2020

Torsdag 29. oktober,
17:00 Minigospel
Barnekor for alle barn i alderen 3-6 år (tom 1.klasse). Vi øver på Solhaug menighetshus hver torsdag. Bli med på musikk og bevegelse, sang, spill, lek, bibelhistorie, dans og gøy! Barna må ha med seg en voksen pga smittevern.
Velkommen til Supertorsdag. Pga smittevern forsetter vi med gruppene. 1.trinn-3.trinn denne torsdagen. Vi koser oss med snekring , hobby og supertimen.
Fredag 30. oktober,
19:30 Fidus ungdomsklubb
Velkommen til Fidus ungdomsklubb. Pga smittevern deles det opp i grupper. 9.trinn-10.trinn er velkommen denne fredagen.
Lørdag 31. oktober,
16:00 Minnegudstjeneste i Lunde kyrkje
Velkommen til minnegudstjeneste ved Ragnhild Halden.
Søndag 1. november,
Velkommen til gudstjeneste ved Ragnhild Halden. Nattverd. Offerformål: Menighetens trosopplæring.
Torsdag 5. november,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Pga smittevern forsetter vi med gruppene. 4.trinn-6.trinn denne torsdagen. Snekring, hobby og supertimen.
Søndag 8. november,
Velkommen til gudstjeneste ved Asgeir Sele. Nattverd. Offerformål: Stefanusalliansen.
Torsdag 12. november,
17:00 Minigospel
Velkommen til Supertorsdag. Pga smittevern forsetter vi med gruppene. 4.trinn-6.trinn denne torsdagen. Vi koser oss med snekring, hobby og supertimen.