Dåp

I Den norske kirke blir de fleste døpt før de er tre måneder gamle. Men ganske mange blir også døpt før de skal konfirmeres.

De døpte blir automatisk medlemmer i kirken og blir med i et større fellesskap med alle døpte i verden. Dåpen har tradisjoner tilbake til de første menighetene. I Norge står fortsatt tradisjonen sterkt.

Før gudstjenesten begynner, tar foreldre og faddere plass i kirken - bortsett fra den som skal bære barnet. Når barnet bæres inn i kirken, kan en person ledsage den som bærer barnet. Dåpsfølget kan føres inn i kirken av klokkeren eller en annen representant for menigheten. Vedkommende kan bære dåpskannen og sette den i døpefonten. Dåpsfølget tar plass etter stedets skikk.

Mens barnet bæres inn, blir det fremført egnet instrumental- eller vokalmusikk. Dåpsluen tas av før barnet bæres fram til døpefonten. Ved dåpshandlingen nevnes bare barnets fornavn (uten mellomnavn eller slektsnavn), men det fulle navn tas med i kunngjøringene i gudstjenesten.

Noen steder er barna medhjelpere i gudstjenesten. De kan utføre praktiske oppgaver sammen med kirketjeneren, være med i tekstlesergruppe, forsangergruppe og kirkevertordning eller lese bønner. Når en familie flytter er det en fin skikk å ta kontakt med menighetskontoret på det nye stedet og spørre hvordan menigheten samarbeider med hjemmet.

Fredag, 07 oktober 2022

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

(i permisjon)

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder (vikar)
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 9. oktober,
11:00 Gudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Anne Berit Sunde. Dåp. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Mandag 10. oktober,
18:00 Mannsringen på Solhaug
Mannsringen starter opp igjen - velkommen! Dagens tema: Glimt fra NMS sine lysturer til Knausen.
Søndag 16. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ulf Vege. Dåp. Takkoffer til Normisjon. Felles gudstjeneste for begge sokn.
18:00 Konsert i Flåbygd kyrkje
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til konsert med Maria Halland med musikere.
Tirsdag 18. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!
Torsdag 20. oktober,
17:00 Minigospel
Velkommen til øving på Solhaug!
18:00 Supertorsdag på Solhaug
Velkommen til Supertorsdag! For alle i 1. - 6. klasse.
Fredag 21. oktober,
18:00 Allsangkveld med brødrene Ajer
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til: Allsangkveld med brødrene Ajer på Solhaug menighetshus. Inngang: Kr. 200,-
Søndag 23. oktober,
17:00 Familiegudstjeneste på Solhaug
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til TV-aksjojnen.
Tirsdag 25. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!