Konfirmant i kirken?

Bli med på en spennende reise fram til den høytidelige konfirmasjonsdagen. Du er velkommen som konfirmant i kirken uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig. I konfirmasjonstiden får du lære mer om deg selv og Gud. Du får mulighet til å utforske noen av livets mange spørsmål sammen med andre. Vi snakker om livet - på godt og ondt. Samtidig får du mange nye opplevelser.

Konfirmasjonen er en forbønns- og velsignelseshandling. I tidligere tider var selve konfirmasjonshandlingen en offentlig bekreftelse på at konfirmanten ville leve som kristen. Selve konfirmasjonen er en forbønnshandling som ikke forutsetter noen bekjennelse fra konfirmantens side. Ordet "konfirmere" betyr "bekrefte". I Den norske kirke understrekes at det er Gud som bekrefter sine løfter. Ved å delta i konfirmasjonstiden kan den unge erfare, reflektere rundt og bli styrket i troen og sin tilhørighet til kirken. I den avsluttende konfirmasjonsgudstjenesten blir det bedt for konfirmanten, og kirken bekrefter at den unge er døpt til liv i Kristus. Konfirmasjonstidens basis er dåpen på samme måte som for trosopplæringen for øvrig. Også unge som ikke er døpt  er velkommen til å delta i konfirmasjonstiden. Hvert år blir 1200 - 1400 døpt i løpet av konfirmasjonstiden og kan dermed la seg konfirmere.

Dåp i konfirmasjonstiden
Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Slik understrekes dåpens grunnleggende betydning for tro og tilhørighet til Kristus og kirken. Konfirmasjonstiden er åpen for både døpte og udøpte ungdommer. For unge som ikke er døpt, ønsker kirken i konfirmasjonstiden å veilede den unge i en prosess til et selvstendig valg i forhold til tro og dåp.

Mer enn undervisning
Konfirmasjonstiden innebærer fortsatt utfordring og anledning for den enkelte konfirmant til å bekjenne troen. Hovedelementet er Guds bekreftelse av den enkelte konfirmant i troen og i livet. Konfirmasjonstiden er en læretid med en rekke muligheter for involverende arbeidsmåter som samtalegrupper, leiropphold, solidaritetsarbeid, oppgaver i menigheten og mer tradisjonell undervisning. Konfirmasjonstiden går som oftest over ett semester mens de unge går i 9. klasse. Presten eller kateketen (ansvarlig for undervisningsarbeidet i menigheten) leder kirkens konfirmasjonsundervisning.

Individuell tilrettelegging
Alle har rett til en god konfirmasjonstid. Hvis du har behov for tilrettelegging, tar du og familien din kontakt med menigheten din.

Fredag, 07 oktober 2022

E-post: ragnhild@nome.kirken.no

E-post: mona@nome.kirken.no

E-post: froydis@nome.kirken.no

(i permisjon)

Heidi G. Holth, trosopplærer & ungdomsleder (vikar)
Tlf: 476 48 003
E-post: heidi.holth@nome.kirken.no

E-post:  jonny@nome.kirken.no

Søndag 9. oktober,
11:00 Gudstjeneste i Helgen kirke
Velkommen til gudstjeneste ved Anne Berit Sunde. Dåp. Nattverd. Felles gudstjeneste for begge sokn.
Mandag 10. oktober,
18:00 Mannsringen på Solhaug
Mannsringen starter opp igjen - velkommen! Dagens tema: Glimt fra NMS sine lysturer til Knausen.
Søndag 16. oktober,
Velkommen til gudstjeneste ved Ulf Vege. Dåp. Takkoffer til Normisjon. Felles gudstjeneste for begge sokn.
18:00 Konsert i Flåbygd kyrkje
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til konsert med Maria Halland med musikere.
Tirsdag 18. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!
Torsdag 20. oktober,
17:00 Minigospel
Velkommen til øving på Solhaug!
18:00 Supertorsdag på Solhaug
Velkommen til Supertorsdag! For alle i 1. - 6. klasse.
Fredag 21. oktober,
18:00 Allsangkveld med brødrene Ajer
I anledning årets kirkejubileum ønsker vi velkommen til: Allsangkveld med brødrene Ajer på Solhaug menighetshus. Inngang: Kr. 200,-
Søndag 23. oktober,
17:00 Familiegudstjeneste på Solhaug
Velkommen til familiegudstjeneste ved Ragnhild Halden. Takkoffer til TV-aksjojnen.
Tirsdag 25. oktober,
19:00 KORiander - øvelse på Solhaug
Velkommen til korøvelse på Solhaug!